Plastik kasalar, çeşitli malların depolanması ve bir yerden diğerine nakliye için kullanılır. Mallar, kapaklı veya kapaksız bir kasa içinde konumlandırılmış ve kamyon veya tren vagonu gibi bir nakil aracına yüklenen bir paletin üzerine yerleştirilmiş veya istiflenmiş ve hedeflerine gönderilmiştir. Plastik kasalar, sevk edilen ve saklanan malların hasar görmesinden veya kırılmasından korunmasını sağlar ve malların taşınmasını kolaylaştırır.
Halen piyasada üç çeşit konteyner kullanılmaktadır: tahta sandıklar, karton kutular ve plastik sandıklar.
Tahta sandıklar geçmişte depolanması ve taşınması için geleneksel bir araçtı.
Karton kutular, hafif ürünler için kullanılan gelişmiş bir üründü ve uygulamalarında sınırlıdır.
Plastik kasalar piyasada yaklaşık 28 yıldır mevcut. Son yıllarda, plastik kasalar pazarda önemli bir yer edinmiş ve büyümeye devam etmektedir.
Plastik Kasa Uygulamaları
Uluslararası trend plastik kasaların kullanımına yöneldi ve tarım, otomotiv, inşaat ve inşaat, giyim, elektronik, gıda, meyve ve sebzeler, bakkaliye gibi gıda endüstrilerinde çok çeşitli endüstrilerde depolama ve nakliye için kullanılıyor. süpermarket zincirleri, pastaneler, mandıra, balıkçılık, nakliye, ev eşyaları, fidanlık, ilaç, paketleme, lojistik, lastik ve beyaz eşya.
Bugün, tedarik zincirinde yukarı ve aşağı tüm şirketler rekabet arttıkça tedarikçilerinden daha düşük maliyet talep ediyorlar. İade edilebilir ve yeniden kullanılabilir nakliye ambalajları yalnızca düşük maliyetler sağlamakla kalmaz, aynı zamanda tek yönlü ambalajların çoğu üzerinde verimlilik artışı sağlar.
Plastik kasalar çok çeşitli uygulamalarda kullanılır. Gıda ambalajı gibi bazı ürünler satın alındıktan kısa bir süre sonra israf olur. Plastik kasaların en büyük avantajı, tekrar tekrar kullanmalarıdır.
Meyve ve Sebze Endüstrisi için Plastik Kasalar
Plastik Kasa Meyve ve sebze endüstrisi plastik kasalarda kullanımını genişletmektedir. Her gün milyonlarca metrik ton taze meyve ve sebze dünyanın yollarını dolaşıyor. Plastik kasa kullanmak, dağıtım zincirinin tüm bağlantılarından geçirilmesinde etkili yöntemlerden biridir. Plastik kasalar tipik olarak meyvelerin ve sebzecilik endüstrisinin üç bölümünden geçer. Alan, dağıtım merkezlerinde paketleme merkezlerinden perakende satışa ..
Ahşap ürünler ve kartonlar meyve ve sebze endüstrisinde kişisel olarak popülerliğini koruyor. Ancak rekabet gücü yüksek bir kenarlığa ihtiyaç duyulması, çiftçinin ahşap ve karton için daha iyi alternatifler aramasını sağlar. Plastik kasalar, tahta kasalardan çok daha kolaydır. Plastik kasalar, ahşap kasalardaki çivilere ve kıymıklara benzemeyen pürüzsüz yüzeyleri sayesinde dikkatle kullanılmasını destekler.
Bazı meyve ve sebzelerde, uzun süre taze kalmasını sağlamak için suya dayanıklı sandık ihtiyacı vardır. Tahta sandıklar açıktır ve ürünün riskli olarak kuruması ve karton kutuların geri kazanılmasını önler.
Meyve ve sebze endüstrisinde dolaşım gereklidir. Havalandırılmış plastik kasalarda ürün daha uzun süre yaşayabilir, böylece pazara taze teslimatı artırır.
Plastik kasalar ekstrüzyon veya enjeksiyonlu kalıplama yöntemleriyle üretilir. Plastik kasalar birbirleriyle aynıdır ve tek biçimliliği bir fabrikada, depolama alanında veya nakliye aracı alanında değerli bir zemin alanında istiflenmesinde maliyet etkindir. Plastik kasalar, değerli alan ve nakliye maliyetlerinde önemli tasarruf sağlamak için kolayca istiflenebilir.
Meyve ve sebze endüstrisinde, bazen toplama kasalara yüklenir, orada kalır. Plastik kasaların görünümü de oldukça çekicidir ve kasadan alımları teşvik eder ve malların raflara dağıtılmasında tasarruf sağlar.
Katlanabilir plastik kasaların yenilikçi kullanımı, kullanılmadığında kompakt bir şekilde depolanmasına yardımcı olur ve gerektiğinde kolayca açılır. Plastik katlanabilir kasa dayanıklı, hafif, sağlam ve gerekirse hava sirkülasyonu sağlayabilir. Katlanabilir plastik kasa kolay kavrama kollarına sahiptir ve elle kolayca manevra yapabilir.
Plastik kasalar, yüksek basınçla kolayca temizlenebilir veya suyla yıkanırken, ahşap kasalar su içinde bakteri ve mantarlara maruz kalır. Ayrıca nemli olarak zarar görürler ve su varlığında güçlerini ve şekillerini değiştirirler. Bu plastik kasaları meyve ve sebze endüstrisine daha uygun hale getirir.
Plastik kasalar, ağır ağırlık taşıma kapasiteleri sınırlı olan, kartondan farklı olarak, meyve ve sebzelerin ağır yüklerini taşıyacak kadar güçlüdür.
Plastik kasalar, nemli ve farklı sıcaklıklara dayanamayan ahşap kasalardan veya kartonlardan daha iyi otomatik makinelerle daha iyi uyum sağlar.
Plastik kasalar açık alanlarda da depolanabilir. Güneş ve yağmur, tahta sandık veya kartondan olduğu gibi onlara zarar vermez.
Plastik kasalar kolayca temizlenebilir ve dağıtım ağına geri gönderilebilir. Bakteri ve mantarlarla kirlenmiş ahşap kasaların atılması gerekir. Bu onları plastik kasalardan daha az maliyetli hale getirir.
Meyve ve sebze endüstrisinde gıda işlenmesi için güvenlik ve sağlık gereksinimlerinin arttırılması, tahta kasalar üzerinde plastik kasa kullanımını daha da teşvik etmektedir. Plastik kasa kullanmaya geçiş, kol ve sırt yaralanmaları olan kişiler için sigorta maliyetini düşürür.
Plastik kasalar, sıcaklık değişimlerine karşı duyarlı olan ahşap kasalar gibi değil, yüksek UV dayanımlıdır.
Birçok meyve ve sebze şirketi, donma koşullarına dayanma kabiliyetleri nedeniyle plastik kasa kullanımını tercih ederken, tahta sandıklar donarken zarar görmüştür. Bu, toplamanın plastik kasalarda donmaya uygun ayrı ayrı bir konteynere yeniden yüklenmesine gerek kalmadan doğrudan donduruculara gönderilmesini sağlar.
Plastik kasaların elle kullanılması, çivisiz ya da kıymıksız, sağlam, sağlam kulplar gerektirir. Bu, plastik kasaları dayanıklılığı olmayan ve ahşap kasalardan daha iyi olan kartondan daha iyi hale getirir, kasayı kişisel olarak taşımada veya çiviler tarafından zarar görmüş üründe güvenlik tehlikesi yaratır.
Plastik kasaların yeniden kullanımı satın alma maliyetlerinde düşük maliyetlidir. Çok kısa ömürlü olan çok sayıda karton alımını ve daha uzun ömürlü ancak plastik kasadan 15 kat daha az miktarda ahşap kasa satın alma ihtiyacını ortadan kaldırır. Boş plastik kasalar birbirlerinin içine yerleştirilmiştir, yani daha az yer kaplarlar ve nakliye ağırlığını azaltırlar, bu da iade dağıtımında tasarruf sağlar. Bozulabilir malların taşınması için tekrar kullanılabilir plastik kasalar veya tek kullanımlık karton kutuların seçimi, genellikle konteynerlerin satın alma fiyatı ile belirlenir. Ancak bu aldatıcıdır: Paketleme, nakliye ve depolama gibi genel giderler dahil edildiğinde, gerçek maliyet dört katına kadar çıkabilir.
İade Edilebilir Plastik Kasalar şunları sunar: gerçek ambalaj malzemesi maliyet tasarrufu, daha verimli birim yükler, değerli depo alanını daha iyi kullanmak, karı artırmak ve tüm tedarik zinciri boyunca müşteri memnuniyetini artırmak.
Plastik kasaların yeniden kullanımı, ağaçların ağaç kutularının kullanımını veya karton kutuların yapımını azaltarak küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunur.
Geri dönüştürülebilir plastik kasa, özellikle sınırlı kaynaklara sahip ülkelerde, sürekli olarak artan bertaraf maliyetlerini ortadan kaldırabilir. Plastik kasa kullanımı, ahşabın etkin kullanımı için herhangi bir ülkedeki ahşabın kaynağını arttırır
Unlu Mamüller İçin Plastik Kasalar
Plastik Kasa Fırın endüstrisinde, büyük miktarlarda taze pişmiş ekmekler, rulolar ve şekerlemeler depolama ve nakliye açısından bir zorluk yarattı. Bu zorluk plastik kasaların kullanılmasıyla karşılandı. Özellikle ağır olmasa da, pişmiş ürünler çok sıkı bir şekilde paketlenirlerse, nemle temas ettiklerinde ve mantar ve küflenmeye maruz kaldıklarında hasara karşı hassastırlar. Pişmiş ürünler de hacimlidir ve minimum istifleme ile çok fazla oda gerektirir.
Fırın endüstrisinin karşılaştığı zorlukların çözümü plastik bir hafif tepsi ile karşılanmaktadır. Bu plastik kasa büyük hacimli yükler taşıyabilir, içeriğe zarar vermeden istiflenebilir ve ürün ambalajının görünmesini sağlar. Bu kasaların bazıları yığın ve yuva, bazıları ise yalnızca yarım yuvadır.
Sığ plastik kasalar ayrıca otomatik taşıma ekipmanlarını ve el arabası teslimatını da barındırabilir.
Boşaldığında, plastik kasalar gerekli depolama alanını ve zemin alanını en aza indirmek için yuva yapar. İade edilen kasaları gönderirken, yuvalama özelliklerinden dolayı daha az hacim alırlar ve bu da onları maliyet etkin kılar. Bu gereklilikler plastik kasaları karton ve tahta kasalara göre avantajlı kılar.
Görünüm tarafında, plastik kasalar, kolay temizlenebilen pürüzsüz yüzeylere sahiptir ve ürünlerde hasar olasılığını artıracak çivilere ve kıymıklara sahip ahşap kasaların aksine, ambalajı yırtabilecek pürüzlü kenarları yoktur.
Plastik kasaların görünümü, geniş renk yelpazesi ve kabartmalı şirket logoları nedeniyle çok çekicidir ve kasadan alımları teşvik eder.
Plastik katlamanın yenilikçi kullanımı, kullanılmadığında kompakt bir şekilde saklanmasına yardımcı olur ve gerektiğinde kolayca açılır. Plastik katlanabilir kasa dayanıklı, hafif, sağlam ve gerekirse hava sirkülasyonu sağlayabilir. Katlanabilir plastik kasa, kolay kavrama kulplarına sahiptir ve elle veya tam otomatik bir dolum hattında kolayca manevra yapar.
Plastik kasaların yeniden kullanımı satın alma maliyetlerinde düşük maliyetlidir. Sonsuz karton alımını ortadan kaldırır.
Plastik kasaların yeniden kullanımı, ağaçların ağaç kutularının kullanımını veya karton kutuların yapımını azaltarak küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunur.
Geri dönüştürülebilir plastik kasalar, özellikle sınırlı kaynaklara sahip ülkelerde, sürekli olarak artan atık maliyetlerini ortadan kaldırabilir. Plastik kasa kullanımı odun kaynaklarını arttırır.
Tarım Endüstrisi için plastik kasalar
Plastik kasalar tarım sektöründe artan bir kabul görüyor.
Plastik kasalar, ağır kir yüklerini ve kartondan farklı bitkileri kaldıracak kadar sağlamdır.
Plastik kasalar, otomatik kreşlerle, neme ve farklı sıcaklıklara dayanamayan ahşap kasalardan veya kartonlardan daha iyi uyum sağlar.
Plastik kasalar, değerli fidanlık alanı ve nakliye maliyetlerinde önemli tasarruf sağlamak için kolayca istiflenebilir.
Plastik kasalar açık alanlarda da depolanabilir. Güneş ve yağmur, tahta veya karton kasalarda olduğu gibi onlara zarar vermez.
Plastik kasalar, her ikisi de ahşap ürünler ve karton üzerinde yetişen bakteri ve mantarlara karşı dirençlidir.
Plastik kasalar kolayca temizlenebilir ve dağıtım ağına geri gönderilebilir. Karton tekrar kullanılamaz ve atılmalıdır. Bakteri ve mantarlarla kirlenmiş tahta sandıkların atılması gerekir. Bu onları plastik kasalardan daha az maliyetli hale getirir.
Tarım endüstrisi için güvenlik ve sıhhi gereklilikleri artırmak, plastik kasa kullanımını daha da teşvik etmektedir.
Plastik kasalar, karton ve tahta kasalardan farklı olarak yüksek UV direncine sahiptir ve dünyadaki birçok fidanlık fideler ve yayılım tepsileri için kullanılmaktadır.
Görünüş tarafında, plastik kasalar, kolay temizlenebilir pürüzsüz yüzeylere sahiptir ve ürüne zarar verecek çivilere ve kıymıklara sahip ahşap kasaların aksine, ambalajı yırtabilecek pürüzlü kenarlara sahip değildir.
Plastik kasaların görünümü, kasadan alımları teşvik eden geniş renk yelpazesi ve kabartmalı şirket logoları nedeniyle de oldukça çekicidir.
Plastik katlamanın yenilikçi kullanımı, kullanılmadığında kompakt bir şekilde saklanmasına yardımcı olur ve gerektiğinde kolayca açılır. Plastik katlanabilir kasa dayanıklı, hafif, sağlam ve gerekirse hava sirkülasyonu sağlayabilir. Katlanabilir plastik kasa kolay kavrama kollarına sahiptir ve elle veya tam otomatik bir dolum hattında kolayca manevra yapar.
Plastik kasaların yeniden kullanımı satın alma maliyetlerinde düşük maliyetlidir. Sonsuz karton alımını ortadan kaldırır.
Plastik kasaların yeniden kullanımı, ağaçların ağaç kutularının kullanımını veya karton kutuların yapımını azaltarak küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunur.
Plastik kasaların elle kullanılması, çivisiz ya da kıymıksız, sağlam, sağlam kulplar gerektirir. Bu, plastik kasaları dayanıklılıktan yoksun olan kartondan daha iyi ve kasaları kullanan personel için güvenlik tehlikesi yaratan ahşap kasalardan daha iyi hale getirir.
Geri dönüştürülebilir plastik kasalar, özellikle sınırlı kaynaklara sahip ülkelerde, sürekli olarak artan atık maliyetlerini ortadan kaldırabilir. Plastik kasa kullanımı, herhangi bir ülkedeki odun kaynaklarını arttırır.
Balıkçılık Endüstrisi için Plastik Kasalar
Plastik Kasa Balıkçılık endüstrisi plastik kasalardaki kullanımını artırmaktadır. Mandal rıhtımda plastik kasalara aktarılır ve daha sonra işlendikleri şirketin tutma tankına getirilir. Su ürünleri işlemcileri ve toptancıları iade edilebilir plastik kasaları “satın alıyor” ve sektör için bu yeni dağıtım moduyla avantajlarından yararlanıyorlar.
Ahşap yaratıklar balık endüstrisinde uzun bir kullanım geçmişine sahiptir, ancak 2000'den beri kullanımı azalmakta ve sahneyi plastik kasalara ayırmaktadır.
Plastik kasalar, tahta kasalardan çok daha kolaydır. Plastik kasalar, ahşap kasalardaki çivilere ve kıymıklara benzemeyen pürüzsüz yüzeyleri sayesinde dikkatle kullanılmasını destekler.
Plastik kasaların işçilik açısından doğru olmayan tahta kasalara göre açılıp kapanması kolaydır.
Su tutucunun suda kalması gerekir, bu nedenle plastik kasalar su kaybetmeden su tutabilecek tek üründür. Su ve ahşabı suya dayanamayan karton gibi değil. Plastik kasalar doluyken 116 lb, tahta sandıklar 140 lb ağırlığındadır, bu da tahta sandıkların gönderilmesini plastik kasalardan çok daha pahalı hale getirir.
Bazı durumlarda plastik kasaların yüzebilme yeteneği tahtadan daha avantajlıdır, çünkü sandığı kıyıya sürüklemek nakliye denen yöntemdir.
Balıkçılık endüstrisinde dolaşım gereklidir ve ürün plastik bir sandıkta daha uzun süre yaşayabilir ve pazara taze teslimatı artırır.
Plastik kasalar ekstrüzyon veya enjeksiyonlu kalıplama yöntemleriyle üretilir. Plastik kasalar birbirleriyle aynıdır ve tek biçimliliği bir teknede veya bir gemide değerli bir alanda istifleme konusunda maliyet etkindir. Plastik kasalar, değerli alan ve nakliye maliyetlerinde önemli tasarruf sağlamak için kolayca istiflenebilir.
Balık avlama işleminde sandıklara bir av takıldığında, orada kalır. Plastik kasalar tahta gibi suyu emmezler, bu nedenle 16 lb.
Plastik kasalar, yüksek basınçla kolayca temizlenebilir veya suyla yıkanırken, ahşap kasalar su içinde bakteri ve mantarlara maruz kalır. Ayrıca nemli olarak zarar görürler ve su varlığında güçlerini ve şekillerini değiştirirler. Bu plastik kasaları balıkçılık endüstrisine daha uygun hale getirir
Plastik kasalar, su ve nemli olmalarından dolayı balıkçılık endüstrisi için uygun olmayan kartonun aksine ağır balık yükünü taşıyacak kadar güçlüdür.
Plastik kasalar, nemli ve farklı sıcaklıklara dayanamayan ahşap kasalardan veya kartonlardan daha iyi otomatik makinelerle daha iyi uyum sağlar.
Plastik kasalar açık alanlarda da depolanabilir. Güneş ve yağmur, tahta sandık veya kartondan olduğu gibi onlara zarar vermez.
Plastik kasalar kolayca temizlenebilir ve dağıtım ağına geri gönderilebilir. Bakteri ve mantarlarla kirlenmiş ahşap kasaların atılması gerekir. Bu onları plastik kasalardan daha az maliyetli hale getirir.
Balıkçılık endüstrisinde gıda işlemek için güvenlik ve sağlık gereksinimlerinin arttırılması, tahta kasalar üzerinde plastik kasa kullanımını daha da teşvik etmektedir. Plastik kasalara geçirildiğinde kol ve sırt yaralanmalarının sayısı önemli ölçüde azaltılmıştır.
Plastik kasalar UV ışınlarına dayanıklı, sıcaklık değişikliklerine duyarlı ahşap kasalar gibi değil.
Birçok balıkçı şirketi donma koşullarına dayanma kabiliyetleri nedeniyle plastik kasa kullanımını tercih ederken, ahşap sandıklar aşırı donma koşullarından zarar görmüştür. Bu, mandalın plastik kasalara, dondurmaya uygun ayrı bir konteynere yeniden yüklenmesine gerek kalmadan doğrudan donduruculara gönderilmesini sağlar.
Plastik kasaların elle kullanılması, çivisiz ya da kıymıksız, sağlam, sağlam kulplar gerektirir. Bu, plastik kasaları dayanıklılığı olmayan ve ahşap kasalardan daha iyi olan kartondan daha iyi hale getirir, kasayı kişisel olarak taşımada veya çiviler tarafından zarar görmüş üründe güvenlik tehlikesi yaratır.
Plastik kasaların görünümü de oldukça çekicidir ve kasadan alımları teşvik eder ve malların raflara dağıtılmasında tasarruf sağlar.
Katlanabilir plastik kasaların yenilikçi kullanımı, kullanılmadığında kompakt bir şekilde depolanmasına yardımcı olur ve gerektiğinde kolayca açılır. Plastik katlanabilir kasa dayanıklı, hafif, sağlam ve gerekirse hava sirkülasyonu sağlayabilir. Katlanabilir plastik kasa kolay kavrama kollarına sahiptir ve elle kolayca manevra yapabilir.
Plastik kasaların yeniden kullanımı satın alma maliyetlerinde düşük maliyetlidir. Balıkçılık sektöründe çok kısa ömürlü olan karton alımlarını ve daha uzun ömürlü ancak plastik kasadan 15 kat daha az tahta sandık satın alma ihtiyacını ortadan kaldırır. Boş plastik kasalar birbirlerinin içine yerleştirilmiştir, yani daha az yer kaplarlar ve nakliye ağırlığını azaltırlar, bu da iade dağıtımında tasarruf sağlar.
Plastik kasaların yeniden kullanımı, ağaçların ağaç kutularının kullanımını veya karton kutuların yapımını azaltarak küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunur.
Geri dönüştürülebilir plastik kasa, özellikle sınırlı kaynaklara sahip ülkelerde, sürekli olarak artan bertaraf maliyetlerini ortadan kaldırabilir. Plastik kasa kullanımı, ahşabın etkin kullanımı için herhangi bir ülkedeki ahşabın kaynağını arttırır.
Plastik Kasalar Üretim Süreci
Plastik Kasa İmalatı Plastik kasalar bir avantaja sahiptir, çünkü birkaç farklı teknoloji kullanılarak üretilebilir: yüksek etkili enjeksiyon kalıplama, yapısal köpük enjeksiyon kalıplama, üflemeli kalıplama, rotasyonel kalıplama, tek tabaka vakumlu termoform ve ikiz tabaka termoform.
Yüksek darbe Enjeksiyon işlemi plastik kasaların yapmak için bir kalıp içine reçine sıcak bir karışımını zorlama içerir. Enjeksiyon kalıplama işlemiyle yapılan plastik kasalar, kasanın gücünü artırmak ve ağırlığını azaltmak için kanallar ve kaburgalar gibi birçok dahili özelliğe sahiptir. Bitmiş ürün, bazı uygulamalar için çok sert ve bazen çok kırılgan olan katı plastik bir sandıktır. Enjeksiyonla kalıplanmış kasalar, özellikle düşük sıcaklıklarda, diğer plastik kasa türlerine göre daha düşük darbe dayanımına sahiptir.
Yapısal Köpük Enjeksiyon Kalıplama , reçine eritilerek bir köpükleme maddesinin sokulması ve düşük basınç kullanılarak kalıba enjekte edilmesi dışında, geleneksel enjeksiyon kalıplamaya benzer. Sonuç, bütünsel bir cilde ve ağırlık / ağırlık oranına sahip hücresel bir köpük çekirdeğe sahip bir sandıktır. Yapısal köpüğün bir avantajı, kasaya biraz esneklik kazandırmasıdır. Bu işlem aynı zamanda bu plastik kasanın toplam ağırlığını ve malzeme maliyetlerini düşük tutmaya yardımcı olur. Bu tür plastik sandık tutarlıdır ve iyi bir boyutsal kararlılık sunar. Maliyeti düşürmek için tüketici sonrası geri dönüştürülmüş malzeme ile üretilebilir. Yapısal köpük plastik, farklı Plastik kasa türleri arasında en yüksek yük kapasitesine sahiptir. Özellikle ağır uygulamalar için kullanışlıdır.
Şişirme , plastiği kalıbın kenarlarına üflemek için kalıbın içine hava enjekte edilmesini içerir. Elde edilen sandık, ikiz tabaka termoform sandık gibi gözüküyor. Şişirme kalıplı Plastik kasa, diğer kasa türlerinden daha düşük yapısal dayanıma sahiptir ve hafif ürünler için kullanılabilir.
Rotasyonel Kalıplama , granül formda reçine ile yüklenen büyük, istiridye benzeri bir kalıp kullanır. Kalıp bir ısı kaynağı üzerinde döner ve merkezkaç kuvveti erimiş reçineyi kalıbın kenarlarına doğru iterek Plastik kasayı oluşturur. Rotasyonel kalıplama prensibi, düşük maliyetli alaşımı nedeniyle bir avantaja sahiptir. Ancak, süreç diğerlerinden daha fazla zaman alıcıdır. Yüksek hacimli, özel gereksinimler için kullanılacak işlem değildir.
Vakum Termoformu , bir vakum işlemi yoluyla bir kalıba çekilen bir plastik tabaka içerir. Bu, Plastik kasa yapmak için daha düşük maliyetli yöntemlerden biridir. Vakum oluşturma ve ikiz tabaka termoform için aletler enjeksiyonlu kalıplama veya yapısal köpük kalıplamadan daha ucuzdur. Bununla birlikte, vakumla oluşturulan kasalar sınırlı darbe mukavemeti sunan oldukça ince duvarlara sahip olma eğilimindedir. Bazı üreticiler sandık mukavemetini vermek için plastik kabuk içine çelik çubuklar ekler.
İkili Sayfa Termoform , iki plastik tabakanın bir araya getirilmesi haricinde, vakumlu şekillendirmeye benzer. İki yapraklı termoformda, iki yaprak aynı anda kalıbın içine çekilir. İki tabaka ısı ile birlikte bağlanır. İki yapraklı plastik kasalar dayanıklıdır, çoğu kez vurulduktan sonra herhangi bir hasar meydana geldiğinde çok az şey gösterirler. İki katmanlı ısıl şekillendirilmiş kasanın dezavantajı yapısal köpük kasalara kıyasla daha düşük dinamik yük kapasiteleridir.
Piyasada mevcut olan tüm plastik kasa türleri arasında, yapısal kasalar, depolama ve dağıtım sistemleri için gıda dağıtımındaki ana ağır iş tipi kapalı devre uygulamaları için en iyisi olarak kabul edilir.